De COP is een applicatie die informatie over de doorstroming van verkeer, beschikbaarheid van parkeervoorzieningen en de status van verkeersmanagementinstrumenten van de wegbeheerders in het ArenA Poortgebied gelijktijdig in de drie verkeerscentrales en het OMC in één overzichtelijk scherm bij elkaar brengt.
Bibliotheek
In deze bibliotheek vind u producten, documenten, presentaties, rapporten en artikelen die relevant zijn voor de ontwikkeling van smart Mobility oplossingen. Voorbeelden van producten: richtlijnen, handreikingen, normen, architecturen, standaarden en afsprakensets, methodes/ bewezen werkwijzen, lessons learned, overzichten van relevante publicaties, gezamenlijke standpunten (positionpapers, fiches), notities met gedragen adviezen over vervolgaanpak, bereikte overeenstemming of een gedragen analyse, vertaling naar wet- en regelgeving, aanbestedingen. Daarnaast vindt u relevante informatie zoals presentaties en rapporten van afgeronde en lopende projecten en internationale artikelen mbt de thema’s waar de community S&P aan werkt.
Eind 2016 zijn de landelijke Ronde Tafels ITS geëvalueerd. Vastgesteld is dat het instrument ‘ronde tafels’ goede resultaten opgeleverd heeft, te weten een actieve community en concrete eindproducten.
Deze werkagenda bestaat uit vraagstukken op 7 thema’s: Impact van slimme mobiliteit, Architectuur en Interoperabiliteit, (cyber) security, juridisch, data uit voertuigen, menselijk gedrag en acceptatie en verkeermanagementvraagstukken. Deze vraagstukken geprioriteerd in de tijd, gekoppeld aan beleid en implementatieprojecten. De werkagenda is derhalve een ‘levend document’.
In Nederland lopen diverse projecten waarbinnen innovatieve mobiliteitsoplossingen worden ontwikkeld en toegepast. Vanuit Connecting Mobility is geconstateerd dat in veel van dergelijke projecten dezelfde vraagstukken spelen. Eind 2014 zijn de ITS Ronde Tafels opgezet om voor deze vraagstukken concrete oplossingen aan te reiken, oplossingen te versnellen en op te schalen.
Dit eindrapport bevat de uitkomsten van de evaluatie van PPA Zuidoost.
(vastgesteld door PPA stuurgroep)
Dit achtergrondrapport bevat de uitkomsten van de evaluatie van de eerste proef van PPA Zuidoost.
(Vastgesteld door PPA Stuurgroep)
Dit rapport bevat de bijlagen:
Stappenplan evaluatiestudies op basis van praktijkervaringen v0.1
Het doel van dit stappenplan is om projectteams een hulpmiddel te bieden bij het opstellen en uitvoeren van evaluaties. Het stappenplan is opgebouwd aan de hand van de 5 stappen van de evaluatiecirkel voor metavergelijk en opschaling ...
Het door de Stuurgroep PPA vastgestelde definitieve rapport van de marktaanpak Fase 2 PPA Zuidoost, de precompetitieve dialoog.Het rapport is een verslag van de precompetitieve dialoog, die PPA samen met Ditcm en Connekt in het najaar van 2015 heeft uitgevoerd. Aanpak, voorbereidingen, wijze van uitvoering en ervaringen en lessen zijn vastgelegd.
De Praktijkproef Amsterdam (PPA) is een grootschalige test waarin innovatieve technieken gebruikt worden met als doel het verminderen van de files in de regioAmsterdam. In fase 1 van de Praktijkproef zijn systemen langs de weg en in de auto afzonderlijk getest. Het voorliggende rapport betreft de ‘in-car’ proef in fase 1, een in-car dienst die reis-en routeadvies biedt in het voertuig.